Project

Locatie:   Assebroek
Gevelbekleding: Isolatie met Steenstrips
Type project:   Woning

Geveldesign gaf deze gevel een make-over. Er werd een totale gevelrenovatie uitgevoerd.

Het is namelijk belangrijk dat de dakranden ver genoeg verwijderd zijn van de gevel. Aangezien er een bestaande gevel aanwezig is, heeft Geveldesign deze dakrand vernieuwd.

Een ander belangrijk element is dat het gevelsysteem volledig afgesloten is. De dakrand werd door Geveldesign volledig in aluminium voorzien, enkel de linker- en rechter kant werden dekstenen uit arduin gebruikt. Op deze manier werd de klassieke uitstraling van de woning doorgetrokken.

Door het plaatsen van een nieuwe gevelbekleding wordt de woning geïsoleerd. Er werd gekozen voor 10 cm EPS-isolatie. Na het plaatsen van de isolatie kan de nieuwe gevelbekleding geplaatst worden. Bij het afwerken van dit project was het belangrijk om het traditionele uiterlijk te behouden. De gevelbekleding werd hier dus met steenstrips afgewerkt.

Bij het plaatsen van de dorpels is het even belangrijk dan bij de dakrand dat deze ver genoeg van de gevel verwijdert zijn. Geveldesign plaatste de dorpels in arduin met aan de uiteinden kussentjes. Op deze manier verplaatst het water naar de voorzijde van de dorpel zodat er geen vuile zwarte strepen op de gevelbekleding kunnen komen.