hpl

HPL-platen voor jouw gevel

HPL-platen, die wij kunnen plaatsen op jouw gevel, staan voor High Pressure Laminate. Het product heeft meerdere lagen (waaronder een houtvezel of papieren kern) die worden samengeperst onder hoge druk met behulp van een thermoharder. Het resultaat? Harde en vastvorme HPL-platen voor elke gevel!

Waarom HPL-platen op elke gevel passen

Geveldesign heeft de perfecte HPL-platen in stock voor elke gevel. Net zoals vezelcement, is dit materiaal extreem stevig. Ze vragen weinig onderhoud, werken brandvertragend en zijn bestand tegen alle Belgische weersomstandigheden. Je zou het misschien niet verwachten, maar de platen zijn niet enkel geschikt voor buitengebruik. Ze worden regelmatig geplaatst in hygiënische omgevingen zoals ziekenhuizen en laboratoria. De harde toplaag houdt namelijk geen vuil vast. Zouden HPL-platen perfect passen op jouw gevel? Ze kunnen geleverd worden met een speciale afwerkingslaag en in verschillende kleuren. Zo zijn onze medewerkers zeker dat ze passen in elk interieur!

De structuur van de plaat

Een HPL plaat bevat een houtvezel- of papier kern en twee top- lagen. In de kern van de plaat bevinden zich verschillende lagen houtvezel en papier, deze is doorweekt met fenolhars. Tijdens het verwerkingsproces worden de lagen samengeperst bij een hoge temperatuur en hoge druk.

De gebruikte hars is een thermoharder. Dit wil zeggen dat het hars hard wordt door het gebruik van warmte. De platen worden samengeperst en zo wordt de plaat verdicht. Hierdoor ontstaat er een heel harde en zeer dichte plaat. Zonlicht en vocht kunnen niet doordringen in de plaat omdat de platen zo hard zijn.

Kleuren

HPL platen kunnen geleverd worden met een speciale afwerking- slaag en in verschillende kleuren zodat ze passen in elk interieur. Er is dus een ruime keuze in structuren en kleuren.

Afwerking

In de eerste plaats waren HPL platen ontwikkeld als materiaal voor buitengebruik in de woningbouw, zoals onderhoudsvrije gevelplaten.

HPL platen zijn niet enkel geschikt voor buitengebruik. HPL wordt vaak gebruikt in hygiënische omgevingen zoals ziekenhuizen (operatiekwartier) en laboratoria omdat ze een zeer dichte en harde toplaag hebben. Doordat het materiaal geen vuil vasthoudt is het ook een ideaal product voor de voedingsindustrie en machine- bouw. Het is zeer gemakkelijk in onderhoud (gemakkelijk schoon te maken). HPL wordt zelfs gebruikt voor deuren.

Geveldesign kan je ook advies geven over het binnen gebruik van HPL.

Onderhoud

HPL is een super hard materiaal, hierdoor kan dit niet bewerkt worden zoals bij hout. Als u de platen toch wil bewerken is het aangeraden om dit door Geveldesign te laten uitvoeren. Dit kan je best op voorhand bespreken met jouw adviseur.

Voordelen

  • Extreem stevig
  • Weinig onderhoud nodig en hygiënisch
  • Brandvertragend
  • Weersbestendig
  • In vele kleuren verkrijgbaar

Contacteer ons voor het beste advies

Als gevelspecialist geven wij elke particulier of aannemer graag advies over HPL-platen op gevels. Onze ervaring is en blijft favoriet bij ons klantenbestand. Ben je nieuwsgierig om zelf een samenwerking aan te gaan? Maak via het online contactformulier meteen een afspraak of vraag een gratis offerte aan.

Onze brochure over al onze diensten

lookbook

Onze cataloog bevat een overzicht van al onze diensten en een prachtig lookbook zodat je inspiratie kan opdoen.