Geveldesign project

Project

Locatie: Olsene
Gevelbekleding: Gevelpleister met isolatie
Type project: Woning

Bij dit project plaatse Geveldesign een combinatie van verschillende gevelbekledingen. Zo werd de voorgevel voorzien van steenstrips, afgwerkt op de traditionele wijze. Terwijl de zijgevels werden afgewerkt in pleister. Ook werden hier de afvoeren vervangen in zink.

Door het plaatsen van een nieuwe gevelbekleding wordt de woning geïsoleerd. Er werd gekozen voor 10 cm EPS-isolatie. Na het plaatsen van de isolatie kan de nieuwe gevelbekleding geplaatst worden. Bij het afwerken van dit project was het belangrijk om een klassieke uitstraling te behouden. De gevelbekleding werd hier dus met steenstrips afgewerkt.

Bij het plaatsen van de dorpels is het even belangrijk dan bij de dakrand dat deze ver genoeg van de gevel verwijderd zijn. Rond de deur plaatse Geveldesign een volledige omkasting in arduin.

Daarnaast werden er deur- en raamdorpels in arduin met aan de uiteinden kussentjes. Op deze manier verplaatst het water naar de voorzijde van de dorpel zodat er geen vuile zwarte strepen op de gevelbekleding kunnen komen.