Om een smerige en bevuilde gevel schoon te maken, zijn er diverse technieken die Geveldesign kan toepassen. Zandstralen is een vrij ‘harde’ techniek om te reinigen, deze is niet geschikt voor alle ondergronden. Om die reden is er ook de mildere techniek ontwikkeld namelijk het nevelstralen. 

Zandstralen

Zandstralen is een bepaalde techniek waarbij de gevel gereinigd wordt door een straalmiddel gemengd met water onder druk op een ondergrond te spuiten. Mogelijke straalmiddelen zijn bijvoorbeeld grit of olivinezand. Door gezondheidsredenen mag kwartszand niet meer gebruikt worden voor gevelreinigingen.

Bij zandstralen van de gevel moet je zeker letten op de grootte, de vorm en de hardheid van de korrels. De afstand tussen het reinigingstoestel en de gevel zijn belangrijk voor het uiteindelijke resultaat. 

Geveldesign project

Nevelstralen

Bij het zandstralen van monumenten en historische gebouwen wordt het vaakst de nevelstraaltechniek toegepast. De straal mag echter niet te hard zijn, een straal die te hard is kan de gevel beschadigen. De straaldruk, het straalmiddel en de nevel hoeveelheid kan ter plaatse ingesteld worden. Er wordt zo ook gemakkelijk rekening gehouden met de ondergrond.

Water is geen essentieel element voor het gebruiken van deze straaltechniek. Er bestaat een droge methode (droge straaltechniek) maar ook een natte methode (hydropneumatische straaltechniek). De droge methode wordt het vaakst gebruikt op plekken waar geen water aanwezig kan/mag zijn.

Onze brochure over al onze diensten

brochure lookbook

Onze cataloog bevat een overzicht van al onze diensten en een prachtig lookbook zodat u inspiratie kan opdoen.