isolatie - esolatie

Esolatie is geen typefout! Esolatie is een van de beste manieren van gevelisolatie plaatsen of een gevel isoleren. In grote lijnen komen beide op hetzelfde neer, maar wij vertellen je er graag meer over. Net zoals bij het plaatsen van gewone gevelisolatie, beschermt esolatie je woning tegen warmte en kou om het energieniveau optimaal te benutten. Isolatie speelt zich af aan de binnenkant van je woning, terwijl esolatie zich focust op de buitenkant. De isolerende gevelbekleding is als het ware een beschermende laag rondom je woning. Esolatie elimineert koudebruggen waardoor je pand veel beter is geïsoleerd!

Waarom zou je esolatie of gevelisolatie laten plaatsen?

Tegenwoordig is het een must om goede gevelisolatie, oftewel esolatie, te plaatsen. Iedereen moet energievriendelijker en duurzamer leven, tijd dus om ons steentje bij te dragen met door uw gevel te isoleren aan de hand van esolatie! Het plaatsen van gevelisolatie, gevelbekleding met isolatie of esolatie, zorgt voor een hoge thermische inertie. Met andere woorden: wanneer de temperatuur in de woning daalt, behoudt de muur met isolerende gevelbekleding de warmte voor een lange periode, waardoor de comforttemperatuur hoog is binnen in de woning. Het grote voordeel daarvan? Het energieverbruik daalt omdat de volledige woning snel opwarmt! Geveldesign, ons bedrijf uit Olen, bezit een ruime keuze aan buitengevelisolatiesystemen of esolatie en heeft verschillende afwerkingsmogelijkheden. Wij hebben een uitgebreid gamma aan materialen, kleuren en structuren beschikbaar voor elke klant. Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er allemaal komt kijken bij onze diensten? Esolatie van een buitenmuur, binnenmuurisolatie en spouwmuurisolatie zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijkheden van Geveldesign.

Voorbeeld

Voor een driegevelwoning met 120m² geveloppervlakte levert gevelisolatie of een isolatielaag van 12 cm een besparing op van 1.170 euro per jaar op. Zonder rekening te houden met de premie van de overheid, bedraagt de terugverdienperiode dan 135 maanden. Enkele jaren geleden werd gevelisolatie of isolerende gevelbekleding in België veel minder gebruikt. Er werden veel gevelbekledingen zonder isolatie aangebracht. Als we enkel rekening houden met de meerkost van het isoleren van een gevel ten opzichte van een systeem zonder isolatie, dan bedraagt de terugverdienperiode van de investering zelfs maar 56 tot 63 maanden. Dit is afhankelijk van de soort van verwarming: aardgas of stookolie.

Milieuvriendelijk

Stijgende energiekosten en de opwarming van de aarde zijn heel actuele thema’s. In het verlengde Kyoto-protocol verbinden de industrielanden er zich toe tussen 2013 en 2020 de emissies van zes broeikasgassen ten minste met 20% te verlagen, ten opzichte van het niveau van 1990. Om dat doel te bereiken zal iedereen zijn steentje moeten bijdragen. Samen werken we daaraan mee. Met een goede en efficiënte buitengevelisolatie, oftewel isolerende gevelbekleding, kan je heel wat energie besparen. Dit zorgt voor een verlaagde CO₂-uitstoot en minder luchtverontreiniging. Op die manier draagt u bij tot een beter leefmilieu en wordt je energiefactuur verlaagd. Kortom, een win-winsituatie. Het geveloppervlak is bovendien de grootste oppervlakte van uw woning. Meer dan 1/3 van de warmte gaat verloren, doorheen niet-geïsoleerde muren, het dak of de vensters. Het isoleren van uw gevel is dan vanzelfsprekend. Het is niet altijd simpel om zelf je weg te vinden in de vele mogelijkheden die je hebt op vlak van gevelisolatie. Geveldesign helpt je graag om de juiste keuzes te maken omtrent de juiste esolatie/isolatie.

Het geveloppervlak is de grootste oppervlakte van uw woning. Meer dan 1/3 van de warmte gaat verloren, doorheen niet-geïsoleerde muren, het dak of de vensters. Het na-isoleren van gevels is dan vanzelfsprekend een noodzaak.

Het is niet altijd simpel om hierin zelf je weg te vinden in de vele mogelijkheden die er worden aangeboden. Geveldesign helpt je graag om de juiste keuzes te maken omtrent de juiste esolatie/isolatie te kiezen. 

buitenmuur isolatie

Neem meteen contact met ons op voor het plaatsen van uw gevelisolatie/esolatie

Onze gedreven collega’s zorgen voor een milieuvriendelijke oplossing die perfect bij je past. Niet enkel esolatie of gevelisolatie plaatsen, maar ook nevelstralen en impregneren kunnen het verschil maken in een woning. Maak meteen een afspraak! Je bereikt onze medewerkers uit Olen via het telefoonnummer +3278787780 of via het online contactformulier.

Een gevel langs buiten isoleren

Een gevel langs de buitenzijde esoleren/isoleren is een efficiënte isolatietechniek. Het biedt niet enkel kostenbesparende voordelen, maar ook de mogelijkheid om jouw gevel een nieuwe uitstraling te geven. Door je gevel langs de buitenkant van de woning te isoleren (esoleren) kan je de hoge energiekosten vermijden gedurende de hele levensduur van de woning. Als de woning goed geïsoleerd is, beperkt u het verlies van warmte via muren, daken en vloeren. Met gevelisolatie zal je minder energie verbruiken en dat is duidelijk zichtbaar op je energiefactuur. Door de verminderde energiekosten is die investering redelijk snel terugverdiend.

Isoleren van buitenmuur

Een gevel langs de buitenzijde esoleren/isoleren is een efficiënte isolatietechniek. Het biedt niet enkel kostenbesparende voordelen, maar ook de mogelijkheid om uw gevel een nieuwe uitstraling te geven.

Door je gevel langs de buitenkant van de woning te isoleren (esoleren) kan je de hoge energiekosten vermijden. (gedurende de hele levensduur van de woning) Als de woning goed geïsoleerd is, beperkt u het verlies van warmte via muren, daken en vloeren. Je zal zo minder energie verbruiken en dat is duidelijk zichtbaar op je energiefactuur. Door de verminderde energiekosten is deze investering redelijk snel terugverdiend.

binnenmuur isolatie

Binnenmuurisolatie

Het is mogelijk om de binnenmuur te isoleren. Bij deze manier van isoleren wordt er gewerkt met voorzetwanden. De wand wordt op een metalen of houten constructie bevestigd. Tussen de muur en de voorzetwand wordt de ruimte opgevuld met isolatie. Vervolgens wordt hier een gipsplaat tegen bevestigd en kan deze geschilderd of behangen worden. Je verliest daardoor toch wat ruimte in de woning. Door de binnenmuur te isoleren blijft het wel aangenaam in de woning. Je verliest geen warmte. In de zomer blijft het fris en in de winter is het warm.

Door de binnenmuur te isoleren blijft het aangenaam in de woning. Je verliest hierdoor geen warmte. In de Zomer blijft het aangenaam fris binnen en in de winter is het aangenaam warm. 

spouwmuur isolatie

Spouwmuurisolatie

De spouwmuur is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Tussen deze twee muren wordt dan de isolatie voorzien. Bij nieuwbouw kan de spouwmuurisolatie bij de opbouw aangebracht worden. De isolatie wordt aangebracht en daarna volgt de gevelbekleding naar keuze. Als het gaat over een oudere woning moet er eerst bekeken worden of het mogelijk is om deze soort isolatie aan te brengen, omdat niet elke oudere woning een spouwmuur heeft. Spouwmuurisolatie is interessant als je de gevel wil of moet behouden. De warmte in de woning wordt langer behouden.

Spouwmuurisolatie is interessant als je de gevel wil of moet behouden. De warmte in de woning wordt langer behouden. 

Onze brochure over al onze diensten

lookbook

Onze cataloog bevat een overzicht van al onze diensten en een prachtig lookbook zodat u inspiratie kan opdoen.