isolatie - esolatie

Wat betekent esolatie?

Esolatie is geen typefout! Esolatie is een van de beste manieren van gevelisolatie plaatsen of een gevel isoleren. In grote lijnen komen beide op hetzelfde neer, maar wij vertellen je er graag meer over. Net zoals bij het plaatsen van gewone gevelisolatie, beschermt esolatie je woning tegen warmte en kou om het energieniveau optimaal te benutten. Isolatie speelt zich af aan de binnenkant van je woning, terwijl esolatie zich focust op de buitenkant. Het gaat dus om het isoleren van je buitengevel. De isolerende gevelbekleding is als het ware een beschermende laag rondom je woning. Esolatie elimineert koudebruggen, waardoor je pand veel beter is geïsoleerd!

Waarom zou je esolatie of gevelisolatie laten plaatsen?

Tegenwoordig is het een must om goede gevelisolatie te plaatsen. Iedereen moet energievriendelijker en duurzamer leven. Door je gevel te laten isoleren aan de hand van esolatie, draag je hier heel makkelijk je steentje bij. Het plaatsen van gevelisolatie of gevelbekleding met isolatie zorgt voor een hoge thermische inertie. Met andere woorden: wanneer de temperatuur in de woning daalt, behoudt de muur met isolerende gevelbekleding de warmte voor een lange periode, waardoor de comforttemperatuur hoog is in de woning. Het grote voordeel daarvan? Het energieverbruik daalt omdat de volledige woning snel opwarmt! Geveldesign bezit een ruime keuze aan systemen voor het isoleren van je buitengevel en heeft verschillende afwerkingsmogelijkheden. Wij hebben een uitgebreid gamma aan materialen, kleuren en structuren beschikbaar voor elke klant. Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er allemaal komt kijken bij onze diensten? Esolatie van een buitenmuur, binnenmuurisolatie en spouwmuurisolatie zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijkheden bij onze gevelspecialist.

Voorbeeld van de voordelen van gevelisolatie

Voor een driegevelwoning met 120m² geveloppervlakte levert gevelisolatie of een isolatielaag van 12 cm een besparing op van 1.170 euro per jaar op. Zonder rekening te houden met de premie van de overheid, bedraagt de terugverdienperiode dan 135 maanden. Enkele jaren geleden werd gevelisolatie of isolerende gevelbekleding in België veel minder gebruikt. Er werden veel gevelbekledingen zonder isolatie aangebracht. Als we enkel rekening houden met de meerkost van het isoleren van een buitengevel ten opzichte van een gevel zonder isolatie, dan bedraagt de terugverdienperiode van de investering zelfs maar 56 tot 63 maanden. Dit is afhankelijk van de soort van verwarming: aardgas of stookolie.

Milieuvriendelijk

Stijgende energiekosten en de opwarming van de aarde zijn heel actuele thema’s. In het verlengde Kyoto-protocol verbinden de industrielanden er zich toe tussen 2013 en 2020 de emissies van zes broeikasgassen ten minste met 20% te verlagen, ten opzichte van het niveau van 1990. Om dat doel te bereiken zal iedereen zijn steentje moeten bijdragen. Samen werken we daaraan mee. Met een goede en efficiënte buitengevelisolatie kan je heel wat energie besparen. Dit zorgt voor een verlaagde CO₂-uitstoot en minder luchtverontreiniging. Op die manier draag je bij tot een beter leefmilieu en verlaag je je energiefactuur. Kortom, een win-winsituatie. Het geveloppervlak is bovendien de grootste oppervlakte van je woning. Meer dan 1/3 van de warmte gaat verloren, doorheen niet-geïsoleerde muren, het dak of de vensters. Het isoleren van je gevel is dan vanzelfsprekend. Het is niet altijd simpel om zelf je weg te vinden in de vele mogelijkheden die je hebt op vlak van gevelisolatie. Geveldesign helpt je graag om de juiste keuzes te maken omtrent de juiste esolatie/isolatie.

buitenmuur isolatie

Neem meteen contact met ons op voor het plaatsen van uw gevelisolatie of esolatie

Onze gedreven collega’s zorgen voor een milieuvriendelijke oplossing die perfect bij je past. Niet enkel esolatie of gevelisolatie plaatsen, maar ook vele andere diensten behoren tot onze specialisaties, zoals nevelstralen. Ook het impregneren van je gevel kan het verschil maken in een woning. Maak meteen een afspraak! Je bereikt onze medewerkers via het telefoonnummer +3278787780 of via het online contactformulier.

Een buitengevel isoleren

Een buitengevel isoleren (ook wel: esoleren) is een efficiënte isolatietechniek. Het biedt niet enkel kostenbesparende voordelen, maar ook de mogelijkheid om jouw gevel een nieuwe uitstraling te geven. Door je buitengevel te isoleren kan je de hoge energiekosten vermijden gedurende de hele levensduur van de woning. Als de woning goed geïsoleerd is, beperk je het verlies van warmte via muren, daken en vloeren. Met gevelisolatie zal je minder energie verbruiken en dat is duidelijk zichtbaar op je energiefactuur. Door de verminderde energiekosten is die investering redelijk snel terugverdiend.

Binnenmuurisolatie

Het is mogelijk om de binnenmuur te isoleren. Bij deze manier van isoleren wordt er gewerkt met voorzetwanden. De wand wordt op een metalen of houten constructie bevestigd. Tussen de muur en de voorzetwand wordt de ruimte opgevuld met isolatie. Vervolgens wordt hier een gipsplaat tegen bevestigd en kan deze geschilderd of behangen worden. Je verliest daardoor toch wat ruimte in de woning. Door de binnenmuur te isoleren blijft het wel aangenaam in de woning. Je verliest geen warmte. In de zomer blijft het fris en in de winter is het warm.

binnenmuur isolatie

Spouwmuurisolatie

De spouwmuur is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Tussen deze twee muren wordt dan de isolatie voorzien. Bij nieuwbouw kan de spouwmuurisolatie bij de opbouw aangebracht worden. De isolatie wordt aangebracht en daarna volgt de gevelbekleding naar keuze. Als het gaat over een oudere woning moet er eerst bekeken worden of het mogelijk is om deze soort isolatie aan te brengen, omdat niet elke oudere woning een spouwmuur heeft. Spouwmuurisolatie is interessant als je de gevel wil of moet behouden. De warmte in de woning wordt langer behouden.

Door de binnenmuur te isoleren blijft het aangenaam in de woning. Je verliest hierdoor geen warmte. In de Zomer blijft het aangenaam fris binnen en in de winter is het aangenaam warm. 

spouwmuur isolatie

Onze brochure over al onze diensten

lookbook

Onze cataloog bevat een overzicht van al onze diensten en een prachtig lookbook zodat u inspiratie kan opdoen.