vezelcement1

Vezelcementplaten op je gevel

Vezelcementplaten creëren een unieke uitstraling en decoratieve meerwaarde op elke gevel. De platen van Geveldesign kunnen worden gebruikt voor renovatie, daken en nieuwbouw. Waterbestendig vezelcement bestaat vooral uit minerale grondstoffen. Om ervoor te zorgen dat de nodige sterkte gegarandeerd wordt, brengen we versterkingsvezels aan. Ons team voert verschillende coatings uit in een dekkende of natuurlijke basiskleur. Een gevel met vezelcementplaten plaatsen is niet alleen brandveilig, het is ook nog eens budgetvriendelijk!

Onze opties voor vezelcementplaten op jouw gevel

Vezelcementplaten, die je door ons op je gevel kan laten plaatsen, worden voornamelijk gebruikt om gevelpanelen en -stroken te produceren. Qua uitzicht kunnen ze een glad of gestructureerd oppervlak hebben. Als dé gevelspecialist hebben wij verschillende kleuren verkrijgbaar. Elke klant heeft de keuze uit drie verschillende manieren om vezelcementplaten te plaatsen en bevestigen op de gevel. Zichtbaar, blind of simpelweg lijmen? Alles is mogelijk voor onze medewerkers. Dit type panelen is zeer gemakkelijk in onderhoud. Je kan de vezelcementplaten op de gevel met een zachte borstel en delicaat reinigingsproduct behandelen. Ben je eerder geïnteresseerd in een andere soort gevelbekleding? Ook daar kunnen wij je zeker mee helpen! Bekijk bijvoorbeeld onze gevelbepleistering met isolatie.

Bevestiging en uitvoering

De bevestiging hangt vooral af van de fabrikant, maar er zijn verschillende opties:

Vastschroeven:
De vezelcementplaat wordt meerdere malen geschroefd. Het bevestigingspunt moet minimaal 25 mm van de rand en minimum 75 mm van de boven- en onderkant van de plaat worden geplaatst. Het gat moet ongeveer 1 mm groter voorgeboord worden dan de dikte van het bevestigingsmateriaal.

Lijmen:
Er wordt een hoogwaardige polymeerkit gebruikt, namelijk een lijmsysteem dat technisch gekeurd moet worden.

Onderhoud

Panelen van vezelcement zijn zeer gemakkelijk in onderhoud. Je kan de panelen met een zachte borstel en een zacht reinigingsproduct behandelen (één of twee keer per jaar)

Voordelen

  • Brandveilig en recycleerbaar.
  • Materiaal rot niet.
  • Makkelijk in onderhoud.
  • De vezelcementplaat is vormvast, vorstbestendig en kan ookbacteriën afstoten.
  • Geschikt voor beide: renovatie en isolatie behandeling.

Ontdek onze service

Geveldesign heeft een antwoord op al jouw vragen over het plaatsen van vezelcementplaten op gevels. Of je nu particulier, architect of aannemer bent, wij zorgen voor een vriendelijke en efficiënte service. Bekijk alvast de voorbeelden van onze beplating uit vezelcement voor inspiratie! Neem meteen contact op met ons via het telefoonnummer +3278787780 of laat jouw gegevens achter via het online contactformulier. Wij gaan zo snel mogelijk van start om van jouw project een succesverhaal te maken.

Onze brochure over al onze diensten

brochure lookbook

Onze cataloog bevat een overzicht van al onze diensten en een prachtig lookbook zodat je inspiratie kan opdoen.