project-mortsel

Project

Locatie: Hove
Gevelbekleding: Siliconenharspleister
Type project: Woning

Hier werd zowel de gevel als het dak door Geveldesign en Roofdesign voorzien. Het dak werd volledig vernieuwd door Roofdesign. Een combinatie van verschillende gevelbekledingen werd hier toegepast.

Er werd gekozen voor verschillende diktes, 8cm – 10cm – 12cm, EPS-isolatie. Na het plaatsen van de isolatie kan er een gevelbekleding naar keuze geplaatst worden. Gevelbepleistering werd gekozen voor de gevel maar de uitbouw werd bekleed met horizontale latten Thermo RnD WP4. Wanneer er voor hout gekozen wordt kan je kiezen of je het laat vergrijzen of eerder wil fixeren of beschermen. Hier werd een laag UV bescherming voorzien. Dit zorgt ervoor dat het verkleuringsproces vertraagd wordt. Er werd ook voor een beplating gekozen boven de oversteek aan de voordeur. Deze oversteek werd volledig opnieuw opgebouwd en daarna bekleed met equitone tectiva in de kleur TE20.

Bij het plaatsen van de dorpels is het even belangrijk dan bij de dakrand dat deze ver genoeg van de gevel verwijderd zijn. Geveldesign heeft een aluminium dakrand voorzien in antraciet (Ral 7016). De raamdorpels werden in aluminium (kleur ral9010) geplaatst met aan de uiteinden kussentjes. Op deze manier verplaatst het water zich naar de voorzijde van de dorpel zodat er geen vuile zwarte strepen op de gevelbekleding kunnen komen. Vervolgens werden de plinten in arduin voorzien. Deze combinatie van materialen resulteerde in dit prachtig pand.