Olmen

Project

In Olmen hebben we onlangs een gevelrenovatie uitgevoerd met een unieke uitstraling. De gevelbekleding is gerealiseerd met spuitkurk in de strakke kleur “Wit Extrablanco.” Deze keuze heeft de woning een moderne look gegeven, terwijl de textuur van de spuitkurk een uniek en warm karakter toevoegt.

Daarnaast hebben we aluminium plooiwerk ZGR gebruikt in de kleur “9001” om de gevel verder te accentueren en beschermen. Dit zorgt voor een strak geheel dat de woning in een eigentijdse uitstraling heeft gegeven. Alsook werden er Belgische blauwe steen raamdorpels voorzien.

Locatie: Olmen
Gevelbekleding: spuitkurk
Kleur: Wit extrablanco
Plint: Belgische blauwe steen
Raamdorpels: Belgische blauwe steen

Edegem

Project

Deze gevel werd tot leven gebracht, waarbij de gevelbekleding met siliconenharspleister een sleutelrol speelt in het esthetische en functionele ontwerp. De pleister, met een fijne korrelgrootte van 1,5mm en afgewerkt in het heldere RAL 9010, biedt een frisse en zuivere uitstraling die perfect past bij de stedelijke en groene omgeving van Kontich. Essentieel voor het comfort en de energie-efficiëntie van het gebouw is de 10cm dikke EPS isolatie, die een optimale thermische weerstand garandeert. De keuze voor arduinen plinten en dorpels versterkt niet alleen de duurzaamheid van de constructie, maar voegt ook een element van natuurlijke schoonheid en elegantie toe. Dit project illustreert hoe moderne bouwtechnieken en traditionele materialen samen kunnen komen om een esthetisch aantrekkelijk, energiezuinig en duurzaam gebouw in Kontich te creëren.

Locatie: Edegem
Gevelbekleding: Siliconenharspleister
Korrelgrootte: 1,5
Kleur: RAL 9010
Dorpels: Arduin
Plint: Arduin

Duffel4

Project

Dit bouwproject werd afgewerkt met siliconenharspleister met een korrelgrootte van 1,5mm, wat resulteert in een verfijnde afwerking in de kleur Hellweiss – een helderwitte tint die de gevel een frisse en aantrekkelijke uitstraling geeft. Het is verder versterkt met een isolatielaag van 6-10 cm EPS, waardoor het gebouw uitstekend geïsoleerd is tegen zowel warmteverlies als buitengeluid. De gevel is afgewerkt met een robuuste plint van graniet, wat een duurzaam en esthetisch aangenaam contrast biedt. Aluminium dorpels voegen een modern element toe en zorgen voor een strakke, onderhoudsvriendelijke afwerking. Samengevat combineert dit project moderne technieken en materialen voor een energie-efficiënt, visueel aantrekkelijk, en duurzaam resultaat.

Locatie: Duffel
Gevelbekleding: Siliconenharspleister
Korrelgrootte: 1,5 mm
Kleur: Hellweiss
Isolatie: 6-10 cm EPS
Plint: Graniet
Dorpels: Aluminium

bepleistering-wit

Duffel 2

bepleistering-wit

Project

In Duffel transformeert deze gevel in siliconenharspleister, perfect afgestemd op de hedendaagse bouwstandaarden. Met een indrukwekkende isolatiedikte van 12 cm en een fijne korrelgrootte van 1,5 mm, biedt dit project een optimale balans tussen esthetiek en energie-efficiëntie. De keuze voor RAL9010, een zuiver witte kleur, versterkt de uitstraling van frisheid en helderheid. Arduinen dorpels en een plint van hetzelfde hoogwaardige materiaal zorgen voor een duurzame en elegante afwerking. Dit project is bijzonder door de integratie van een gecombineerd dak, wat de functionaliteit en esthetiek naar een hoger niveau tilt. Zo staat dit gebouw in Duffel symbool voor een harmonieuze samensmelting van traditionele materialen met moderne bouwtechnieken, resulterend in een tijdloze en energie-efficiënte constructie.

Siliconenharspleister 1,5mm
Kleur: RAL 9010
Isolatie: 12cm
Dorpels: Aluminium
Plint: Arduin

Gierle

Project

In het ontwerp van het gevelproject in Gierle heeft klant keuze gemaakt voor een houten gevelbekleding met Padouk WP2 en een open voeg. De verticale plaatsing van de planken, met een dikte van 90 mm, creëert een eigentijds en stijlvol gevelbeeld. Daarnaast zijn de raamdorpels vervaardigd uit aluminium wat niet alleen bijdraagt aan een moderne uitstraling maar ook aan duurzaamheid. Dit gevelontwerp in Gierle combineert de natuurlijke schoonheid van Padouk met een strakke en hedendaagse vormgeving, waarbij de keuze voor verticale plaatsing en aluminium raamdorpels de esthetische visie van het project benadrukken.

Locatie: Gierle
Gevelbekleding: Padouk WP2 open voeg
Dikte planken: 90 mm
Plaatsing: Verticaal
Raamdorpels: Aluminium

Boechout

Project

Voor dit project is gekozen voor een afwerking met siliconenharspleister van 1,5mm, wat zorgt voor een duurzame, waterafstotende buitenlaag die de gevel beschermt tegen verschillende weersinvloeden. De gekozen kleur, WILLCO 9010, is een heldere witte tint die de gevel een frisse en moderne uitstraling geeft. Om de energie-efficiëntie van het gebouw te verhogen, is er voor de isolatie gebruikgemaakt van 12 cm dik materiaal, wat bijdraagt aan een aanzienlijke vermindering van warmteverlies. Voor de dorpels is gekozen voor aluminium, een materiaal dat niet alleen duurzaam en onderhoudsvriendelijk is, maar ook esthetisch aantrekkelijk. De plint van arduin voegt een stijlvol en robuust element toe aan de basis van de gevel, wat zorgt voor een harmonieus contrast met de rest van de gevelafwerking. Daarnaast zijn de ramen en deuren zorgvuldig geselecteerd om de algehele esthetiek te complementeren, terwijl de dakkapel een extra dimensie toevoegt aan het dak en zorgt voor meer natuurlijk licht in de bovenliggende ruimtes.

Locatie: Boechout
Gevelbekleding: Siliconenharspleister 1,5mm
Korreldikte: 1,5mm
Kleur: WILLCO 9010
Isolatie: 12cm
Dorpels: aluminium
Plint: arduin

Ramen: ramen + deuren
Dakkapel

Diepenbeek

Project

In Diepenbeek werd de gevel van dit project voorzien van siliconenharspleister, versterkt met 10 cm EPS isolatie voor optimale energie-efficiëntie. De fijne korrelgrootte van 1,5mm en de unieke kleur 8279 van Willco zorgen voor een eigentijdse uitstraling. Aluminium raamdorpels en een arduinen plint complementeren het design, waarbij duurzaamheid en esthetiek hand in hand gaan. Dit project in Diepenbeek demonstreert hoe moderne materialen en kleuren zowel functioneel als visueel verrijken.

Locatie: Diepenbeek
Gevelbekleding: Siliconenharspleister
Isolatie: EPS 10 cm
Korreldikte: 1,5 mm
Kleur: Willco 8279
Raamdorpels: Aluminium
Plint: Arduin