Rumst

Project

Hier werd gekozen voor een harmonieuze combinatie van materialen en kleuren die een opvallende visuele impact maakt. Het gelijkvloers van dit gebouw is bekleed met bamboe en heeft een isolatielaag van 8,2cm. Daarnaast is er een open voeg aanwezig. De buitenpleister is uitgevoerd in een heldere witte kleur (Pleister hellweiss 1).

De voorgevel van de eerste verdieping en de rechterzijgevel zijn vakkundig bekleed met siliconenharspleister in ‘Hellweiss’, een heldere en uitnodigende kleur die de gevels een frisse en moderne uitstraling geeft. De isolatie, 14 cm aan de voorgevel en 10 cm aan de zijgevel, speelt een cruciale rol in het handhaven van een optimaal binnenklimaat. De afwerking met aluminium oversteken en afdekkappen in RAL 9005 (diepzwart) voegt een strak en verfijnd element toe aan het ontwerp. Dit project in Rumst demonstreert hoe de selectie van materialen zoals bamboe, siliconenharspleister, en aluminium, samen met een doordachte kleurkeuze en isolatie, kan resulteren in een esthetisch aantrekkelijke en ecologische gevelbekleding.

Locatie: Rumst
Gevelbekleding: Siliconenharspleister + bamboe
Isolatie: 14cm+ 10cm
Kleur: Hellweiss
Korrelgrootte: 1,5 mm

Genk

Project

Hier werd gebruik gemaakt van de gevelbekleding bamboe. De nadruk ligt hier op duurzaamheid en natuurlijke esthetiek. De gevel werd bekleed met bamboe, een materiaal dat bekend staat om zijn milieuvriendelijkheid en robuuste karakter. De bamboe is verticaal geplaatst met een open voeg, een ontwerpkeuze die zorgt voor een moderne uitstraling, terwijl het tegelijkertijd een unieke textuur en diepte aan de gevels geeft. Dit design benadrukt niet alleen de schoonheid van de natuurlijke materialen, maar bevordert ook de ventilatie en duurzaamheid van de gevelbekleding. Dit project in Genk geeft weer hoe innovatief design kan samengaan met milieubewust bouwen, waardoor een opvallende en ecologisch verantwoorde gevelbekleding ontstaat die bijdraagt aan de charme en het karakter van de omgeving.

Locatie: Genk
Gevelbekleding: Bamboe gevelbekleding
Verticale plaatsing – open voeg