Bij het horen van het woord “siliconenharspleister” (Crepi in de volksmond) denk je spontaan aan een modern, witte pleister. Maar dat hoeft niet! Siliconenharspleister kan je in vele kleuren plaatsen.
De klanten op de foto kozen ervoor om hun tuinhuis lichtblauw te maken. Dit deden ze met de insteek om ook op grijze regendagen een “blauwe-lucht-gevoel” te creëren!
Bij het project hieronder kozen de klanten voor een gele tint die er meteen voor zorgt dat je een zomers gevoel krijgt.
Wanneer je jouw gevel kleur wilt geven met behulp van siliconenharspleister, heb je keuze uit meer dan 800 verschillende RAL-kleuren. Zo kan je de kleur aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur, jouw woning en de omgeving.
De witte pleister is nog steeds enorm populair, maar deze zal iets sneller vuil lijken. Groene aanslag zal sneller zichtbaar zijn bij witte siliconenpleister dan bij een grijze of gekleurde pleister.
Groene aanslag ontstaat voornamelijk bij vochtige gevels, indien er veel zon op je gevel valt heb je hier dus minder last van. Ook roetuitstoot door auto’s kunnen voor roetaanslag of groene aanslag zorgen.
Woon je in een bosrijk gebied of in een stad waar veel auto’s rijden, kijk dan na of een witte kleur wel iets voor jou is. Gelukkig kan je kiezen uit meerdere soorten wit, een leuk kleurtje of een grijze gevel. Het is natuurlijk belangrijk dat jouw gevel er na 10jaar nog even stalend uitziet.
Wanneer je graag een zwarte of grijze pleister voor je woning wil, let dan op dat er niet teveel warmtestralen op je gevel vallen. Donkere kleuren zijn iets gevoeliger voor hygrometrische -en thermische schommelingen.
Donkere kleur bepleistering met een helderheidswaarde van minder dan 30 is over het algemeen niet geschikt in combinatie met isolatie. Vooral met minerale bepleistering moet je opletten voor de mogelijke negatieve gevolgen.
Bij het kiezen van de juiste kleur houd je dus best rekening met de locatie van je woning. Ook moet je rekening houden met de stijl van je woning en de kleur raamkozijnen. Kunststof kozijnen kan je niet overschilderen, pas de siliconenpleistering hier dus op aan.
De aangebrachte kleur bepleistering zal ook steeds wat lichter lijken dan op de staalkaart, bekijk deze dus steeds even in het daglicht in plaats van onder kunstlicht. Dit geeft je een betere indicatie van hoe de kleur er daadwerkelijk zal uitzien.
Bij siliconenbepleistering is een ruim bemeten dak oversteek onmisbaar. Dit voorkomt dat er regenwater langs je gevel drupt en vlekken veroorzaakt. Je kan altijd druiplijsten aan brengen en raamdorpels voorzien om dit probleem te voorkomen.
Deze maatregelen zorgen ervoor dat jouw woning zijn mooie kleurintensiteit behoudt. Enkel bij zwarte gevelbepleistering is dit minder noodzakelijk.