Geveldesign project

Project

Locatie: Duffel
Gevelbekleding: Isolatie – Siliconenharspleister – Sidings
Type project: Woning

Geveldesign voerde bij deze woning een totale gevelrenovatie uit. Eerst en vooral werd hier gekozen voor gevelbepleistering in een lichte kleur. Daarna kwamen de extra materialen en afwerking erbij.

Het is namelijk belangrijk dat de dakranden en raamtabletten ver genoeg verwijderd zijn van de gevel. Dit om het water zo goed mogelijk te laten afvoeren. Deze dakrand werd in zwart (Ral 9005) aluminium geplaatst. De raamdorpels en plint in arduin waardoor dit een rustig geheel creëert.

Vanaf de eerste verdieping werd er een andere gevelbekleding gekozen die goed past met de pleister. Sidings zijn de lange stroken die werden gekozen. Je kan dit in verschillende uitvoeringen krijgen maar hier werd voor de cedral wood uitvoering gekozen. De dakgoot moet net zoals de raamtabletten en dakoversteek ver genoeg verwijderd zijn van de gevel. Zo werd deze ook ineens bekleed met cedral board. Als laatste werden de afvoeren voorzien in zink. Zo is dit volledig pand waterdicht afgewerkt met de nodige afwerking die zorgt voor een blijvend mooi resultaat.