Waarom je gevel isoleren?

Comments off.

Gevelisolatie fungeert als een beschermend schild voor je woning. Een goed geïsoleerde gevel werkt als een buffer, waardoor warmte in de winter behouden blijft en de hitte in de zomer buiten wordt gehouden. Geveldesign biedt isolatieoplossingen die niet alleen bijdragen aan de vermindering van energieverbruik, maar ook het verminderen van je ecologische voetafdruk.

Lees Meer

Geveldesign – Woonestitica beurs

Comments off.

Bezoek Geveldesign op de woonestetika interieurbeurs en ontdek alles over gevelbekleding en isolatie. Op onze stand kan je kennismaken met onze meest recente gevelbekleding en isolatietechnieken.

Lees Meer

Verlenging verbouwpremie

Comments off.

Goed nieuws voor iedereen die bezig is met renovatiewerken en financiële steun zoekt voor energie-efficiëntie en woningkwaliteit! De Vlaamse Regering heeft in de septemberverklaring van 25 september 2023 aangekondigd dat de tijdelijk hogere Mijn VerbouwPremie wordt verlengd tot eind 2024, in plaats van eind 2023

Lees Meer

Spuitkurk vermijdt schimmel

Comments off.

De zoektocht naar milieuvriendelijke en duurzame methoden om schimmelgroei te voorkomen en te bestrijden, heeft geleid tot de opkomst van innovatieve oplossingen zoals spuitkurk. Spuitkurk is niet alleen een uitstekend isolatiemateriaal, maar het biedt ook een natuurlijke en effectieve bescherming tegen schimmels.

Lees Meer

Weinig onderhoud met steenstrips

Comments off.

Gevelbekleding met steenstrips heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig vanwege verschillende eigenschappen en voordelen van dit materiaal.

Lees Meer

Vezelcementplaten voor jouw gevel

Comments off.

Bij het ontwerpen en bouwen van een woning zijn er talloze keuzes te maken, van het type dakbedekking tot de gevelbekleding. De gevel van een huis is niet alleen van cruciaal belang voor de esthetische uitstraling, maar speelt ook een essentiële rol bij het beschermen van het gebouw tegen de elementen.

Lees Meer

Voordelen van de gevel verven

Comments off.

Het verven van de gevel van een gebouw/woning biedt verschillende voordelen, zowel esthetisch als functioneel.

Lees Meer

Siliconenharspleister geluidsisolerend

Comments off.

Siliconenharspleister is een uitstekende keuze voor geluidsisolatie in woningen en appartementen. Het biedt bewoners een rustige en comfortabele leefomgeving, minimaliseert geluidshinder van buitenaf en verbetert de akoestiek binnenin.

Lees Meer

Waarom samenwerken met Geveldesign

Comments off.

Geveldesign is gespecialiseerd in en gepassioneerd door alle soorten gevelbekleding, gevelreiniging en gevelisolatie van topkwaliteit, zowel voor nieuwbouw als voor renovatie. Elke woning is uniek en heeft zijn mogelijkheden.

Lees Meer

Isoleren

Comments off.

Een slecht geïsoleerde woning verliest meer dan de helft van zijn warmte via het dak, de gevel en de vloer. Het grootste verlies gaat via het dak. Wie zijn dak isoleert maakt zijn woning in een derde energiezuiniger. Gemiddeld 30% van de warmte gaat verloren via de gevel.

Lees Meer

Dakisolatie

Comments off.

Een plat dak zorgt voor meer onderhoud dan bij een schuin dak hier blijft meer op liggen. Denk aan bladeren, algen, mos,… . Het is belangrijk om 2x per jaar een plat dak te checken.

Lees Meer

VTM – OUT OF OFFICE

Comments off.

De oplettende VTM-kijker zal het al gezien hebben. We waren eind vorig jaar te zien in de tv reeks “Out Of Office”. Een prachtig programma dat op een luchtige, maar effectieve manier de problematiek van de burn-out bespreekbaar maakt.

Lees Meer

Gevelisolatie – Asbest

Comments off.

Er bestaan 2 soorten asbest: vaste en losse asbest. Asbest werd veel gebruikt als grondstof in de bouw omdat het sterk, slijtvast, brandwerend, isolerend, waterbestendig, zuurbestendig én goedkoop is.

Lees Meer

Tips voor wie begint met renovatiewerken

Comments off.

Net een huis gekocht dat je wilt renoveren. Er komt heel wat bij kijken, daarom geven wij jullie graag wat handige tips!

Lees Meer

Schimmel vermijden

Comments off.

Iedereen kent het wel, schimmel in woningen… Hoe vervelend! Helaas hebben veel huizen te maken met schimmel. Schimmel in huis is een veelvoorkomend probleem daarom willen wij jullie tips geven om dit te vermijden en wat je hier tegen kan doen.

Lees Meer

Opendeurdag 26 & 27 november

Comments off.

Geveldesign-Raamdesign-Roofdesign gooit de deuren open op 26 en 27 november. Iedereen is van harte welkom in een van onze toonzalen te Olen en Hever (Mechelen) Wij verwelkomen je graag met een hapje en een drankje.

Lees Meer

Tot wel 25% van je warmteverlies langs je ramen en deuren?

Comments off.

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het verlies van de warmte in je woning. Er werd ons altijd gezegd dat de meeste warmte verloren gaat door het dak. Warmte stijgt en hierdoor is dit ook steeds zo opgevat. Via het dak verlies je 25% van de warmte, maar door de door de ramen en deuren is dit net zoveel.

Lees Meer

Koude temperaturen, hoge facturen.

Comments off.

De zomer is helemaal op zijn einde, de dagen worden weer korter en kouder. Tijd dus om de verwarming weer een graadje hoger te zetten! Door de huidige energiecrisis is dat uiteraard geen pretje. Het enige wat je kan doen om de factuur draaglijk te maken is minder energie verbruiken, maar hoe doe je dit zonder te moeten inboeten op het leefcomfort?

Lees Meer

Aluminium vs PVC

Comments off.

Bij het kiezen van je nieuwe ramen zijn er veel mogelijkheden. De eerste keuze die gemaakt moet worden, is de keuze van het materiaal. Bij Raamdesign werken we voornamelijk met raamkaders uit PVC of aluminium. Het grootste voordeel van PVC ligt in de isolatiewaarde. Zo kan je geen kaders vinden die beter isoleren dan een PVC raamkader. Ook is PVC de beste keuze op budgettair vlak!

Lees Meer

Breng kleur in je leven!

Comments off.

Bij het horen van het woord "siliconenharspleister" (Crepi in de volksmond) denk je spontaan aan een modern, witte pleister. Maar dat hoeft niet! Siliconenharspleister kan je in vele kleuren plaatsen.

Lees Meer

Moderne ramen

Comments off.

De laatste jaren zijn zwarte ramen sterk aan het stijgen in populariteit. En dat is niet gek. Door je ramen in een zwarte kleur te laten plaatsen, kan je eender welke woning een strak uitzicht geven. Dit kan zowel bij rustieke gebouwen, moderne woningen als bij hoeves. Zwarte ramen ogen nu eenmaal zeer stijlvol.

Lees Meer