crepi

Gevelbepleistering geeft jouw gevel die moderne en strakke uitstraling. Door het gebruik van gevelbepleistering geef je elke nieuwbouw- of renovatie gevel een stijlvolle uitstraling. Deze vorm van gevelbekleding leent er zich ook uitstekend toe om complexe bouwdelen te bekleden door de keuze uit verschillende texturen en kleuren. Ook is gevelbepleistering waterwerend en dampdoorlatend,  hierdoor vermijd je o.a vorstschade. 

Geveldesign is al verschillende jaren gespecialiseerd in gevelbepleistering van topkwaliteit, met of zonder isolatie.  Geveldesign biedt voor elk project een oplossing, dit kan met siliconenharspleister op alle ondergronden.

Voor een vakkundig advies kan je altijd bij Geveldesign terecht, gebaseerd op de principes van de huidige normen.

Soorten

 • Minerale pleisters (op basis van cement)
 • Synthetische pleister (op basis van kunstharsen)

Geveldesign werkt uitsluitend met synthetische pleisters. Synthetische pleisters worden dunner aangebracht dan de minerale en kunnen afgespoten worden zonder structuurverlies. Deze gevelbepleistering wordt meestal kant-en-klaar geleverd, terwijl minerale pleisters aangemaakt worden met water.

gevelrenovatie project gladpleister

Voordelen van gevelbepleistering

 • Betaalbare afwerking
 • Strakke uitstraling
 • Niet gevoelig voor scheuren en vervuiling
 • Beter thermisch rendement
 • Waterafstotend en dampdoorlatend
 • Vermijd vorstschade
 • Drastisch lagere kans op koudebruggen
 • Optimale geluidsisolatie
 • Binnen – als buiten gebruik mogelijk
 • Ruime keuze texturen en kleuren

 

Texturen en kleuren in gevelbepleistering

Er zijn meerdere soorten gevelbepleistering mogelijk, dit in verschillende texturen zoals glad, gekrabd en met ronde lijnen.

Omdat het moeilijk is om een kleur te kiezen, kunt u in onze showrooms de meest courante kleuren bekijken.

Afwerking 

Na het aanbrengen van de gevelbepleistering op de buitenmuur worden de naden dicht gemaakt. Er wordt een kit gebruikt om de naden van ramen en deuren te dichten. Daarna volgt een laatste controle en wordt alles opgeruimd. Vervolgens vindt er een laatst inspectie plaats en wordt alles opgeruimd. 

Er zijn verschillende manieren om een gevel met gevelbepleistering af te werken.

Afwerking met plinten

Het is aangeraden om voor een extra afwerking de voorkeur te geven aan een gevelplint of een waterkerende sokkelpleister. De onderkant van de gevel is zeer fragiel, hierdoor heeft deze plek iets meer aandacht nodig. De gevelplint is een iets duurdere optie dan een waterkerende sokkelpleister. De muren moeten op de juiste plaats van deze bescherming worden voorzien, zodat het indringen van vocht en vuil kan vermeden worden.

 

Afwerken met Hydrofuge

Nadat de gevelbepleistering geplaatst is kun je er ook voor kiezen om de gevel nog extra te beschermen tegen vocht. Dit door hydrofuge, een methode waarbij speciaal waterafstotend middel in de gevelbepleistering wordt gespoten. Hydrofuge heeft een aantal belangrijke voordelen:

 • De gevel laat waterdamp door, waardoor de gevel kan blijven ademen maar vocht niet naar binnen kan dringen;
 • De gevel wordt minder snel vuil omdat algen en mossen zich niet snel kunnen hechten aan de gevel;
 • Deze extra afwerking heeft geen invloed op de kleur van de gevel.

Onderhoud

Via enkele kleine ingrepen kan je de gevelbepleistering beschermen tegen vervuiling:

 • Je kan een brede dakrand voorzien om beter bestand te zijn tegen verschillende weersinvloeden. 
 • Door het plaatsen van een plint aan de onderzijde van de woning (blauwe steen, donkere gevelsteen,…) zorg je ervoor dat het pleisterwerk niet helemaal tot de grond komt. 
 • Aangepaste vensterbladen met verhoogje aan de randen (zo stroomt water steeds via het midden van de vensterbank zodat het de muur niet raakt)
 • Aangepaste roosters (afzuigkap, ventilatieroosters,…) moeten ofwel ver genoeg ofwel helemaal niet uitsteken.

Waarom voor Geveldesign kiezen bij het plaatsen van jouw gevelbepleistering?

Geveldesign is gespecialiseerd in en gepassioneerd door gevelbepleistering van topkwaliteit, met of zonder isolatie, voor zowel nieuwbouw als renovatie. Dit gaat van siliconenharspleister, steenstrips tot tropische houtsoorten en beplating.

We vinden het belangrijk om de klant zo goed mogelijk te informeren over de technische mogelijkheden. Onze adviseurs krijgen regelmatige opleiding en worden continu bijgeschoold op vlak van techniciteit en wetgeving. Zo kan je bij ons terecht voor een vakkundig advies, gefundeerd op de principes van de huidige normen. Ook werken we zeer nauw samen met onze vaste partners die uitblinken omwille van hun technische kennis en oplossingsgerichtheid!

Onze brochure over al onze diensten

brochure lookbook

Onze cataloog bevat een overzicht van al onze diensten en een prachtig lookbook zodat je inspiratie kan opdoen.