Over UNILIN Insulation

UNILIN Insulation, een divisie van de UNILIN groep, is één van de grootste spelers in de Europese Polyurethaan markt, met een marktleiderschap in dakelementen. Met hoogwaardige isolatieplaten uit Polyisocyanuraat hardschuim (PIR) en Resol hardschuim biedt UNILIN Insulation voor elke toepassing in plat en hellend dak, muur, vloer en zolder, een oplossing.

De hoofdzetel vind je terug in Desselgem (Waregem, België) en stelt zo’n 300 tal werknemers te werk. Samen zorgen zij elk jaar voor productiecapaciteit van zo’n 15 miljoen m².

Kiezen voor UNILIN is kiezen voor een ervaren partner

Het bouwproces wordt steeds complexer, dus heb je nood aan een partner die je ontzorgt en bijstaat. Als je kiest voor UNILIN, kies je niet alleen voor de technische performantie van onze producten, maar ook voor een gesprekspartner, die met jou de geschikte oplossing zoekt voor je project.

40 jaar ervaring

UNILIN is al vele jaren een begrip in de bouwwereld en een grote Europese speler als het gaat om pasklare oplossingen voor alle isolatietoepassingen. Die ervaring en kennis delen we graag met onze klanten. 

Oplossingen op maat

Dankzij het allround gamma ben je bij UNILIN altijd aan het juiste adres. Of je nu je nieuwbouw of renovatieproject wil isoleren, UNILIN wijst je de weg naar de beste prijskwaliteitsoplossing.

Topkwaliteit

Om de kwaliteit van onze producten te garanderen, investeert UNILIN in verschillende kwaliteitstesten en proeven. Onze kwaliteitscertificaten (ATG, EPD, Sundahus, KOMO, Acermi, UGPU Geprüft, …)  garanderen de absolute kwaliteit van UNILIN isolatie op product- en toepassingsniveau.

Service & support

Goed isoleren staat of valt met de juiste plaatsing. Daarom werkt UNILIN met professionele partners die je correct adviseren, snel leveren, secuur werken en een perfecte service garanderen.

Comfort

UNILIN stelt comfort centraal in een duurzame, energie efficiënte woning. En comfort dekt vele ladingen: warmte in huis, plaatsingsgemak, geluidwerende oplossingen, brandveilige producten…

Milieu

De energie die je bespaart door je woning goed te isoleren is veel groter dan de energie die UNILIN nodig heeft om het isolatiemateriaal te produceren. Onze UTHERM isolatieplaten en dakelementen worden gewaarborgd door een extern geverifieerde milieuproductenverklaring (EPD) die het mogelijk maakt om de milieu-impact van deze producten gedurende hun volledige levenscyclus te evalueren.