Gezond wonen en zich goed voelen

In een goed geïsoleerd huis woont men duidelijk beter. En met STEICO isolatiematerialen kan men zelfs nog meer genieten van de eigen vier wanden.

In de winter zorgen STEICO houtvezelisolatiematerialen voor een aangenaam gevoel. De natuurlijke isolatiematerialen omsluiten het huis als een beschermende wintermantel en houden de waardevolle warmte binnen. In een goed geïsoleerd huis stijgt de binnentemperatuur van wanden en plafonds ook automatisch. Het effect is onmiddellijk voelbaar:

  • Groter welzijn: gelijkmatig warme wanden geven ook meer stralingswarmte af. Omdat wij mensen stralingswarmte als zeer aangenaam ervaren, is het dikwijls mogelijk de daadwerkelijke kamertemperatuur lichtjes te verlagen, zonder het goed gevoel in gevaar te brengen. Een graad minder kamertemperatuur betekent nogmaals ongeveer 5% besparing op de energieprijs.
  • Efficiënte bescherming tegen schimmel: op warme wanden condenseert geen luchtvochtigheid. En zonder vochtige plaatsen groeit er evenmin schimmel. Zo wordt schimmel van in het begin vermeden.
  • Minder tocht: op niet geïsoleerde buitenwanden koelt de kamerlucht af, valt op de grond en stroomt naar het midden van de kamer waar zij zich opwarmt en weer opstijgt. Onaangename tocht is het gevolg. Maar niet bij een goed geïsoleerd gebouw. In de rustende kamerlucht voelen wij ons goed en wordt ook minder stof opgewerveld – met positieve begeleide–de effecten, vooral voor allergische mensen.