Reductie energieverbruik

Hoogpresterende isolatie voor woningen, kantoren en andere gebouwen is de meest directe en efficiënte oplossing om te besparen op het energieverbruik. Minder energieverbruik betekent minder CO2-uitstoot, verantwoordelijk voor de klimaatopwarming. 

Goed isoleren levert een positieve bijdrage aan het milieu. 

Hoogste rendement per m²

IKO enertherm PIR isolatie is dankzij haar uitstekende lambda een zeer dunne isolatieplaat met behoud van een hoge isolatiewaarde. 

Het lage gewicht en het beperkte volume vertalen zich in vermindering van de transport- en handelingskosten en de CO2-uitstoot. 

Duurzaam isoleren 

IKO enertherm isolatieplaten hebben, dankzij hun bijzondere eigenschappen (bestand tegen vocht, schimmel, vormvast) een heel lange levensduur, met behoud van al hun energieprestaties.

Hernieuwbare grondstoffen 

Het aandeel van hernieuwbare grondstoffen is aanzienlijk. Zo worden o.a. pet-flessen gerecycled en gebruikt in het productieproces van PIR-isolatie.

Geen afval 

In het productieproces van IKO enertherm isolatie wordt het frees- en zaagafval verwerkt tot briketten. Deze briketten worden verwerkt als toeslagstof in beton.

Spreiding productielocaties 

In de groeistrategie van IKO Insulations is de geografische spreiding van productielocaties voorzien. Door de dunne plaat en dus minder volume bij een gelijke isolatiewaarde bereiken we hiermee kortere transportafstanden en dus een substantiële verbetering van de ecologische voetafdruk.