Innovatie geboren uit gezonde traditie – al meer dan 80 jaar. Trouw aan ons vertrouwen in de kwaliteit van onze lokale hulpbronnen, met een diepgevoelde verantwoordelijkheid om de natuur, planten, dieren en de toekomst van onze kinderen te beschermen, dat is wat u krijgt in elk houtvezelisolatieproduct dat onze fabriek verlaat. Zwarte Woud-kwaliteit, de kwaliteit die gezonde woonruimtes oplevert.

Gezond leven

Als u bouwt met GUTEX-producten, bent u in goede handen als het gaat om gezond leven. Het bewijs voor de biologische veiligheid en duurzaamheid van de door GUTEX geproduceerde isolatieproducten is te vinden in ons natureplus-kwaliteitszegel en vermelding in het register van de milieuproductverklaring (EPD). Verder bewijs is de “zeer goede” score van ÖKO-TEST, een consumentenmagazine voor ecologische producten.
Vochtigheid onder controle
Hout laat diffusie toe. Aangezien GUTEX-houtvezelplaten van hout zijn, laten ze ook diffusie toe en regelen ze de relatieve luchtvochtigheid binnenshuis vanwege hun vermogen om tot 15% van hun gewicht aan vocht op te nemen en af ​​te geven – zonder verlies van isolerend vermogen. Het vochtregulerende mechanisme dat inherent is aan hout voorkomt op natuurlijke wijze schimmel en meeldauw, een doorslaggevende voorwaarde voor een gezond binnenklimaat.

Duurzame weersbescherming

Of het nu gaat om plotselinge zware regenval, hagel of orkaan, het optreden van zwaar weer neemt gestaag toe. Klimaatverandering is de schuld. Met dit in gedachten is het gemakkelijk te begrijpen waarom het hebben van een duurzame weerbestendige bouwschil belangrijker is dan ooit.
Volledig isolerende gebouwen, van boven naar beneden, met GUTEX houtvezelplaat geven ze een uitstekende bescherming tegen de elementen. Behalve dat ze waterdicht zijn, zijn GUTEX-dakbeschotplanken bestand tegen zware hagel. TÜV Rheinland, een wereldwijd actieve en onafhankelijke testfaciliteit in Duitsland, testte de taaiheid van GUTEX-producten tegen hagel en verifieerde hun uitstekende prestaties. Bovendien zijn GUTEX slagvaste muurisolatieplaten ontworpen en vervaardigd om zware wind en slagregen te weerstaan.

Brandbescherming

Hoe zit het met een brand? Hoe lang zijn houtvezelplaten bestand tegen vuur? Iets dat niemand die overweegt om houtvezelisolatie te gebruiken, natuurlijk uit de eerste hand wil ervaren, maar toch iets dat een antwoord vereist.
Laat ons u geruststellen, wij ontwerpen en vervaardigen GUTEX houtvezelplaten zodat ze probleemloos presteren in constructies met brandwerende waarden F90-B of REI 90.
Certificaten en goedkeuringen
Of het nu gaat om biologische veiligheid, productbetrouwbaarheid of bescherming van gebouwen, talrijke certificaten en goedkeuringen, uitgevoerd door onafhankelijke instituten op houtvezelplaatisolatie gebruikt in diverse bouwelementen, bevestigen dat u 100% kunt vertrouwen op de kwaliteit van de producten van GUTEX.

  • Natureplus-certificaten die de biologische veiligheid van GUTEX-bouwproducten verifiëren
  • F30-F90-gecertificeerde brandbeveiliging en nominale akoestische beschermingsconstructies
  • Nationale technische inspectie en certificaat voor de geluidsisolatie van houten en betonnen plafonds.
  • ETICS slagvastheid
  • Hagelweerstand
  • Regendichte sarking

De natuur biedt ons een prachtige grondstof met uitstekende thermische en klimaatregulerende eigenschappen. Uit dankbaarheid zien we onszelf verplicht om de natuur en het milieu met het grootste respect te behandelen en te behouden, zodat we ze en hun voordelen kunnen doorgeven aan onze volgende generaties.

Duurzame bosbouw

De grondstoffen voor elke GUTEX-houtvezelplaat zijn uitsluitend afkomstig van hout dat is geoogst en geteeld volgens duurzaam bosbeheer volgens de PEFC- en FSC-normen. GUTEX gebruikt uitsluitend onbehandelde sparren en sparren en spaanders die bijproducten zijn die zijn geproduceerd door andere houtproductieprocessen. Bovendien bevinden de zagerijen waar GUTEX zijn spaanders en spaanders vandaan haalt, zich allemaal in de buurt van onze fabriek in de zuidelijke stad Waldshut-Tiengen in het Zwarte Woud.