Celit 4D voor buiten:

Regenbestendig en dampdoorlatend

De isolerende onderdakplaten Celit 4D beschermen de onderliggende isolatielaag op betrouwbare wijze tegen slagregen en sneeuw. De platen zijn door toevoeging van bitumenemulsie regendicht. De isolerende onderdakplaat Celit 4D is een hoogwaardig natuurproduct en beantwoordt aan de de eisen van EN 13986 betreffende houtachtige plaatmaterialen voor gebruik in de bouw.

In tegenstelling tot de meeste bitumen- en kunststofplaten is de gebitumineerde houtvezelplaat Celit 4D heel dampopen. Deze dampdoorlatende eigenschap zorgt
voor een probleemloze uitdroging van de vochtigheid in bouwmaterialen.

In combinatie met een luchtdicht geplaatste damprem aan de binnenzijde is isoleren
over de volledige keperhoogte mogelijk. Een dampscherm is niet noodzakelijk.

Eigenschappen:

  • Gepatenteerd profiel: waardoor water steeds naar buiten wordt geleid en niet blijft stilstaan in de ‘normale’ tand- en groef aansluiting.
  • Duurzaamheid: Zo is Celit 4D gedurende 3 maand als nooddak gegarandeerd, terwijl er praktijkvoorbeelden bestaan tot meer dan een jaar, gaat Celit levenslang mee, en maakt regen de groeven zelfs nóg waterdichter.
  • Veelzijdigheid: Zo is Celit niet enkel wind- en regendicht maar ook: warm in de winter en koel in de zomer, geschikt voor hellende daken vanaf 18°, geschikt voor nieuwbouw en renovaties bij een as tot as afstand van de kepers tot 80 cm, en eenvoudig te plaatsen.
  • Stevigheid: Zo is Celit ook gecertifieerd binnen de klasse van structurele platen (EN 13986), volstaat de 22mm dikte van Celit 4D om bewandelbaar te zijn (tot 50 cm keperafstand) en kunnen de houtvezelplaten tegen een stootje (bijv. een hamer die afketst).