Isoleren met BauderPIR

BauderPIR is een doorontwikkelde Polyurethaan hardschuim met een verhoogde PIR-Index, en heeft daardoor verbeterde eigenschappen. Het is het isolatiemateriaal met een zeer gering warmtegeleidingscoëfficiënt en voldoet al bij geringe dikte aan de huidige strenge normen, voor het besparen van energie.

Isoleren met BauderPIR staat voor hoge isolatiewaarde en een uitstekende dimensionale stabiliteit. BauderPIR is bestand tegen hete vloeibare bitumen en kan met bitumenbanen worden afgedicht.

BauderPIR kan niet rotten of verschimmelen, is geurloos, onschadelijk voor het milieu en is daarom in uitermate geschikt voor technische toepassingen in de bouw.

Wetenswaardigheden…

Brandeigenschappen van PIR-hardschuim in lichtgewicht staaldaken

Vanuit het oogpunt van brandpreventie moet bij het ontwerp van daken de dakopbouw als systeem worden aangemerkt. De brandeigenschappen van de verschillende functionele lagen (dakopbouw) geven een beperkt beeld van hoe een dak als geheel reageert op brand. In brandtesten laat PIR-isolatie bijzonder gunstige brandeigenschappen zien. PIR-isolatie is hedendaags in veel landen (waaronder Amerika) voor grote daken het meest gebruikte isolatiemateriaal. In Nederland is dit ook het geval, deze hoogwaardige isolatiematerialen worden steeds populairder; hoge thermische bestendigheid, onsmeltbaar, extreem hoog isolerend rendement, licht van gewicht en eenvoudig te verwerken. PIR hardschuim behoudt haar isolerende werking langer in geval van brand, droogt niet uit en beschermt de andere lagen in het geval van brand.